Volksdansen Wereldwijd

Op de wereld zijn verschillende volksdansen. Ieder land heeft wel een eigen volksdans. Op deze website kun je al het een en ander lezen over de Nederlandse volksdans. Maar in dit artikel zullen we jou wat meer informatie geven over andere volksdansen rond de wereld. Neem bijvoorbeeld de Polka. Dit is een dans met twee- of vierkwartsmaat welke Poolse invloeden heeft. In de 19e eeuw heeft zelfs Curacao een fase van de Polka gehad. Het was hier zelfs heel erg populair.

In Latijns Amerika is de salsa erg populair. Deze dans komt oorspronkelijk uit Cuba. Daarom kun je waarschijnlijk al gokken dat dit geen statische dans is. Het draait volledig om beweging en het dansen in figuren. Een andere bekende dans in Latijns Amerika is de Bachata. Ook hier heb je verschillende stijlen in. Denk bijvoorbeeld aan de originele Dominicaanse versie. Of de alternatieve Antilliaanse versie.

Verschillende danssoorten

Een ander voorbeeld van buitenlandse dansen zijn natuurlijk de Afrikaanse dansen. Dit zijn vaak grotere groepen die samen een dans maken. Met deze dansen willen zij verschillende emoties en verhalen uitbeelden. Ook hebben natuurlijk de Afrikaanse stammen veel eigen dansen. Degene die wij natuurlijk kennen van televisie.

Naast Latijns Amerika en Afrika heeft ook Aziƫ verschillende danssoorten. Veel Aziatische dansen gaan gepaard met traditionele kleding. Denk bijvoorbeeld aan de drakendans in China. Hier lopen een groep mensen met een groot pak in de vorm van een draak. Deze dans word vaak in parades gebruikt. Bijvoorbeeld bij chinees nieuw jaar. Daarnaast gebruikt de Thaise volksdans ook traditionele kleding. Ook zij hebben een speciale manier van dansen. Daar proberen zij een verhaal bij te vertellen. Ook de muziek van deze dans is traditioneel.

Natuurlijk is er ook nog veel meer om te lezen over onze eigen traditionele dans. Daar ben je op deze website voor op het juiste adres. Klik hier voor meer informatie.

local_offerevent_note

account_box